Summitul tinerilor, mai multă conexiune cu decidenții din procesul de eurointegrare

Summitul tinerilor din Republica Moldova, cu genericul: „Dor de Rădăcini”, este un proiect unde tinerii vor avea posibilitatea să transmită mesaje clare pentru autorități și pentru decidenții din procesul de eurointegrare. O spun organizatorii evenimentului.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Teodora Panuș, a precizat că la acest eveniment vor fi create conexiuni între tineri și autorități pentru ca ulterior acești tineri să fie incluși în procesul de luare a deciziilor. „Noi vrem să vedem care-i rolul tinerilor, mai ales rolul tinerilor în procesul de eurointegrare, și nu doar”, spune Teodora Panuș. Potrivit ei, este important să se înțeleagă cum pot fi create spații economice pentru tineri în tot acest proces, mai ales că Republica Moldova este o țară care încă în proces de dezvoltare.

La eveniment experții vor încerca într-un mod mai non-conformist să acumuleze toată informația de la tineri pentru a asigura că pot fi identificate câteva priorități viabile din partea tinerilor pentru decidenți. La summit vor participa și reprezentanți ai autorităților centrale pentru ca aceștia să audă și să înțeleagă care sunt prioritățile tinerilor prin perspectivele de eurointegrare și muncă.

Paula Bodlev, asistent coordonator al Summitului tinerilor din Republica Moldova a declarat că mai mulți tineri și-au anunțat deja participarea. „În urma apelului lansat de noi la începutul lunii august, s-au scris peste 130 de participanți, dintre care a fost o selecție riguroasă pentru 60 de persoane care vor lua parte la acest proiect”, a precizat Paula Bodlev.

Președintele Federației Tinerilor Basarabeni din România, Cristin Murafa, a declarat că în anul viitor evenimentul ar putea fi mult mai mare, cu o participare mai largă, deoarece există solicitări și e nevoie de o implicarea activă a tinerilor.

Conferință de presă cu genericul: „Summitul tinerilor din Republica Moldova –  „Dor de Rădăcini” se desfășoară în cadrul proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare”, realizat de Agenția de presă IPN cu finanțarea oferită de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.