Summitul Internațional al Primarilor 2024 va recunoaște parteneriatele dintre localități

Summitul Internațional al Primarilor 2024 va recunoaște parteneriatele dintre localități

Pe 11 aprilie 2024, în Dănceni, Moldova va găzdui
Summitul Internațional al Primarilor 2024, organizat de Fondul Western NIS Enterprise (WNISEF) și este susținut de parteneri precum Primăria Mea, Comunitatea Plus, CIPE și Cities 4 Cities. Summitul este un eveniment de referință, cu un accent special pe recunoașterea parteneriatelor între orașe prin acordarea inaugurală a Premiului Puterea Parteneriatului.

Statuete create special de artistul ucrainean Petro Gronsky, vor onora colaborările fructuoase care au condus la progrese în dezvoltarea parteneriatelor de dezvoltare locală. Acest premiu este conceput pentru a recunoaște realizările acestor parteneriate, dar și pentru a inspira mai multă colaborare între localități.

Anunțarea Recipienților Premiului Summitul va celebra următoarele parteneriate, prezentând natura diversă și dinamică a colaborărilor dintre orașe din Europa:

  • Mykolaiv - Chełm
  • Vinnytsia - Karlsruhe
  • Khmelnytskyi - Šiauliai + Ciechanów
  • Chortkiv - Caravaggio
  • Kopychyntsi - Liskeard + Cavarzere
  • Bilogorodka - Tyresö
  • Dănceni - Filipeștii de Pădure
  • Edineț - Alba Iulia
  • Băcioi - Oradea
  • Sireți - Tulucești


Un exemplu remarcabil al ceea ce poate realiza parteneriatul este reflectat în inaugurarea Parcului Public din Băcioi. Acest proiect exemplifică impactul eforturilor de cooperare asupra îmbunătățirii calității vieții. Parcul, revitalizat dintr-o zonă puțin utilizată într-o oază de 1,36 hectare, servește acum ca un far al bucuriei și angajamentului comunitar.

Această transformare a fost posibilă printr-o sinergie combinând eforturile locale, contribuțiile de la Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și ajutorul substanțial din partea partenerilor români din Oradea - un model exemplar de colaborare transfrontalieră.

Parteneriatele diferă de la schimburi culturale la dezvoltări infrastructurale, stabilind un precedent pentru viitoarele eforturi colaborative. Summitul va celebra aceste parteneriate existente, dar va servi și ca un catalizator pentru noi inițiative colaborative, încurajând în mod special localitățile să exploreze noi oportunități de cooperare.

Fondul Western NIS Enterprise (WNISEF)


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.