Sugestii de îmbunătăţire a prestaţiei CNI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) trebuie să-şi îmbunătăţească activitatea de comunicare şi să asigure o transparenţă mai mare în relaţiile cu mass-media pentru a deveni credibilă pentru cetăţeni. Sugestiile au fost formulate în cadrul unei dezbateri publice, vineri, 14 februarie, transmite IPN.

Experţii participanţi la eveniment au formulat un set de recomandări. Printre ele este şi publicarea pe siteul CNI a informaţiilor despre membrii comisiei, inclusiv despre activitatea pe care o desfăşoară, publicarea demersurilor Parlamentului către CNI. De asemenea, comisia urmează să formuleze pentru cetăţeni instrucţiuni privind sistemul de petiţionare.

CNI, în afară de publicarea deciziilor, urmează să sintetizeze şi să publice statistici privind activitatea comisiei. Una din recomandări este şi posibilitatea vizionării on line a şedinţelor CNI.

Anatol Donciu, preşedintele CNI, a declarat că relaţia cu mass-media este, de fapt, foarte bună. „ 66 din dosarele examinate anul trecut de CNI au la bază articole preluate din mass-media”, a precizat oficialul.

Comisia Naţională de Integritate reprezintă o autoritate publică autonomă a cărei principală funcţie este verificarea declaraţiilor de avere ale deputaţilor şi altor persoane cu funcţii publice.

Experţii care au formulat recomandări pentru CNI reprezintă mai multe organizaţii  neguvernamentale din România şi Republica Moldova antrenate în eradicarea fenomenului corupţiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.