SUA au un nou ataşat militar acreditat pentru Moldova

Noul ataşat militar al Statelor Unite ale Americii, acreditat în Republica Moldova, este locotenent-colonelul Jeff Muir. Ministrul apărării, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere cu noul ataşat, marţi, 24 mai, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, Anatol Şalaru a reiterat faptul că SUA reprezintă unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai Republicii Moldova. Ministrul a evidenţiat faptul că datorită eforturilor depuse de ataşaţii militari, procesul de reformare este unul evident şi şi-a exprimat speranţa în continuarea colaborării la nivel militar.

Locotenent-colonelul Jeff Muir a declarat că va continua să susţină Republica Moldova şi şi-a asumat angajamentul să intensifice relaţiile moldo-americane.

Spre finalul discuţiei a fost menţionată aprecierea pentru locotenent-colonelul Joseph Bilbo, fostul ataşat militar, care a contribuit susbstanţial la modernizarea Armatei Naţionale. La 19 mai, Joseph Carlton Bilbo a fost decorat de către preşedintele Nicolae Timofti cu Medalia „Meritul Civic”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.