SUA acordă încă 35 mln dolari pentru creștere economică și consolidarea democrației

Guvernul Statelor Unite ale Americii urmează să acorde Republicii Moldova finanțare suplimentară în valoare  de 35,73 milioane de dolari pentru creștere economică și consolidarea democrației în Republica Moldova. Banii sunt oferiți sub formă de grant în cadrul celor două acorduri semnate de către Guvernul de la Chișinău și Guvernul SUA pe 28 septembrie 2016, transmite IPN.

Guvernul de la Chișinău a aprobat în cadrul ședinței de miercuri inițierea negocierilor și aprobarea semnării a două amendamente la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative și la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, a căror termen de implementare este sfârșitul anului 2025.

Astfel, cel de-al doisprezecelea amendament la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative, care urmează să fie semnat, prevede acordarea unei finanțări suplimentare în valoare de cca 19,4 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală de 96,3 milioane de dolari. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea implicării cetățenilor, consolidarea receptivității instituțiilor publice și reducerea vulnerabilității instituțiilor și proceselor democratice.

De asemenea, va fi suplimentată și valoarea totală a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană cu 16,3 milioane de dolari, atingând valoarea totală de 106,9 milioane dolari SUA. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea accesului la piața Uniunii Europene și alte piețe internaționale și creșterea competitivității în sectoarele transformatoare.

Din partea Guvernului Republicii Moldova, amendamentele în cauză vor fi semnate de către ministrul finanțelor, Dumitru Budianschi, iar din partea Guvernului SUA de către Scott D. Hocklander, director al Misiunii USAID în Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.