Studenţi, în vizită la Apă-Canal Chişinău

Un grup de studenţi de la Universitatea Agrară şi de la Universitatea Tehnică au vizitat obiectivele strategice ale furnizorului de apă din capitală, printre care şi Staţia de Tratare a apei din Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat remis de SA „Apă-Canal Chişinău”, studenţii au fost interesaţi de etapele de prelucrare a apei, rolul reagenţilor utilizaţi şi importanţa hipocloritului de sodiu la tratarea apei. Scopul acestei excursii a fost perceperea mai bine a procesului de pompare şi tratare a apei, dar şi tehnologia de stocare şi prelucrare a apei din râul Nistru.

Specialiştii de la ACC le-au explicat studenţilor că majoritatea microorganismelor patogene sunt eliminate prin diferite tehnici de tratare a apei, cum ar fi coagularea, flocularea, decantarea sau filtrarea.

Vizita face parte din proiectul educaţional „Preţuind apa, preţuieşti viaţa”, iniţiat de SA „Apă-Canal Chişinău” în 2012. Proiectul a fost gândit pentru ca tinerii să conştientizeze responsabilitatea pe care o au faţă de resursele de apă potabilă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.