Strategia „Moldova 2030”, principala realizare a Cancelariei de Stat în 2018

Cancelaria de Stat a elaborat un clasament al celor mai importante zece realizări ale instituției din anul 2018, prima pe listă fiind trecută elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”, transmite IPN.

În 2018, au fost aprobate 1286 de proiecte de hotărâri și 157 de dispoziții ale Guvernului în cadrul a 46 de ședințe de Guvern organizate, se arată într-un comunicat de presă al Cancelariei de Stat. De asemenea, au fost luate măsuri pentru operaționalizarea noilor procese de promovare a proiectelor de acte normative și au fost organizate 18 ședințe ale secretarilor generali de stat.

Potrivit Cancelariei de Stat, că s-a reușit fortificarea mecanismului de evaluare a impactului de reglementare a activității de întreprinzător, 90% din inițiative cu impact asupra mediului de afaceri fiind consultate cu reprezentanții sectorului. A fost creat un nou mecanism pentru armonizarea legislativă. Astfel, pentru 106 proiecte de acte normative naționale a fost evaluat gradul de conformitate cu legislația UE, asigurând transpunerea a 135 de acte europene.

Pe parcursul anului, s-au organizat 33 de ședințe a organelor consultative ale Guvernului. Aproximativ 170 de mii de acte au fost supuse controlului administrativ de către administrația publică locală. A fost pus în aplicare Registrul de stat al actelor locale. În acest sens, fiind conectate și instruite 944 de autorități publice locale.

Cancelaria de Sta a operaționalizat Oficiul pentru Coordonarea Programelor de Cooperare Transfrontalieră și Transnațională și instituționalizat Biroului executiv pentru securitatea circulației rutiere.

În ceea ce privește relațiile cu diaspora, au fost implementate mai multe programe, proiecte, și organizate evenimente, precum: Mărțișor de acasă, DOR 2018, Diaspora Engagement Hub, Congresul Diasporei, instruiri pentru diasporă în domeniul antreprenorialului și pentru autorități publice în domeniul diasporei.

Nu în cele din urmă, Cancelaria de Stat menționează că a fost consolidat parteneriatul cu societatea civilă pe platforma Consiliului Național pentru Participare și au fost organizate instruiri pentru 925 de funcționari publici, inclusiv 179 în afara țării: India, Japonia, China, Singapore.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.