Strategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare a fost aprobată

Împrumuturile acordate de organizațiile de microfinanţare vor atinge în cinci ani cifra de 7,6 mlrd lei, potrivit Strategiei de dezvoltare a pieței financiare nebancare (anii 2018-2022), aprobate de Guvern, transmite IPN.

Proiectul prevede ajustarea cadrului de reglementare a activității pieței de creditare nebancară la standardele europene. Urmează să fie îmbunătățită supravegherea organizațiilor de microfinanțare, în baza prevenirii și gestionării riscurilor. O atenție deosebită va fi acordată gradului de informare a populației despre oportunitățile obținerii creditării de la entitățile pieței financiare nebancare.

Proiectul mai prevede implementarea de către Comisia Națională a Pieței Financiare a supravegherii prudențiale pe piaţa financiară nebancară, instruirea profesională a participanților la această piață, factori care urmează să consolideze autoritatea entităților pieței financiare nebancare.

Gradul de penetrare a pieței financiare nebancare în PIB a înregistrat în anul 2016 o cotă modestă de 5,09 la sută. Totuși, în ultimii cinci ani volumul creditării de către asociațiile de economie și împrumut și alte organizații de microfinanțare s-a dublat, depășind 10 la sută din totalul pieței de creditare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.