Străinii cu refuz de intrare în Moldova vor beneficia de cazare temporară în perioada Summitului CPE

Cetățenii străini cărora li se refuză intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău vor fi cazați, în perioada 31 mai 2023 - 2  iunie, în cadrul unui centru de plasament temporar, scrie într-un comunicat publicat pe site-ul Poliției Republicii Moldova, care citează Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene, transmite IPN.

Potrivit comunicatului, cetățenii străini vor fi cazați în cadrul Centrului de plasament temporar al străinilor din subordinea Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne. Transportarea persoanelor către centrul de plasament temporar va fi asigurată de către Inspectoratul General  al Poliției de Frontieră. Cei cazați vor putea sta în cadrul centrului  de plasament maximum 72 de ore. Cheltuielile pentru hrană și asistență medicală vor fi asigurate de către Inspectoratul General pentru Migrație, cu excepția cazurilor în care persoanele au interdicție de intrare în Republica Moldova. Cheltuielile de cazare pentru aceste persoane vor fi suportate de operatorul aerian care i-a asigurat transportul.

Decizia a fost luată la ultima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale în contextul închiderii spațiului aerian al Republicii Moldova în timpul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie, când activitatea operatorilor aerieni din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău va fi sistată, iar părăsirea imediată a punctului de trecere a frontierei nu va fi posibilă.

În scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.