Stoianoglo, lider în stânga Nistrului, după procesarea totală a voturilor

Majoritatea alegătorilor din stânga Nistrului și-au dat votul pentru candidatul susținut de Partidul Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo. După procesarea tuturor proceselor verbale din regiune (30), acesta a acumulat 35,41%. Pentru Maia Sandu, candidata PAS, au votat practic cu 10 la sută mai puțini - 25,21%, iar pentru Irina Vlah – 15,70%, transmite IPN.

Pentru Victoria Furtună și-au dat votul 7,41%, aceasta fiind urmată de Renato Usatîi cu 7,16%. Pentru Vasile Tarlev au votat 5,88%, Ion Chicu a acumulat 1,21% din sufragii. Nu au acumulat nici 1% din voturi patru candidați: Natalia Morari – 0,81%, Octavian Țîcu – 0,52%, Andrei Năstase – 0,40% și Tudor Ulianovschi – 0,31.

În stânga Nistrului s-au prezentat la vot peste 16 mii de alegători, majoritatea fiind femei – 54,35%. Cei mai mulți alegători au avut vârsta cuprinsă între 56 și 65 de ani, urmată de cei din categoria 36-46 de ani. Iar tinerii, de la 18 la 25 de ani, au constituit doar 5% din votanți.

La nivel național, după prelucrarea a 98,47%, Maia Sandu este lider cu 42,04% din voturi, iar pe locul doi este Alexandr Stoianoglo, cu 26,27%.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte nu întrunește cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE