Stoianoglo: Campania mea a fost modestă și onestă. Sandu: Cetățenii vor un vot protejat!

Alexandr Stoianoglo i-a propus contracandidatei sale la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, să semneze o declarație prin care aceasta să își asume recunoașterea rezultatelor alegerilor în cazul în care va pierde. La rândul său, Stoianoglo declară că, dacă nu va ieși învingător, se angajează să nu cheme alegătorii la proteste, transmite IPN.

Propunerea a fost făcută în cadrul dezbaterilor electorale de duminică, organizate pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Dezbaterile s-au desfășurat fără un moderator, iar cei doi contracandidați și-au adresat reciproc întrebări.

Maia Sandu a declarat că, în primul tur al alegerilor, au avut loc fraude masive și că, în turul al doilea, acestea trebuie evitate. Ea consideră că este important ca și contracandidatul său, la fel ca și conducerea țării, și toți cetățenii, să depună eforturi pentru ca alegerile să fie libere și ca votul alegătorilor să nu fie cumpărat.

„În calitate de președinte, eu am responsabilitatea pentru această țară. Noi respectăm legea. Dumneavoastră n-o respectați. Cei care vă susțin pe dumneavoastră, cei care vă finanțează pe dumneavoastră, nu respectă legea. Unde ați mai văzut dumneavoastră ca să se cumpere votul și să se atenteze la votul suveran al cetățenilor?”, a întrebat retoric Maia Sandu. Candidata PAS a mai spus că cetățenii vor ca votul lor să fie protejat. Ambii candidați au această obligație.

În replică, Alexandr Stoianoglo a declarat că nu înțelege la ce fel de finanțare ilegală a campaniei sale electorale se referă Maia Sandu. El susține că, de fapt, a desfășurat o campanie electorală modestă, care a fost și onestă.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.