Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău. „Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia”, se menționează într-un comunicat de presă al Delegației, citat de IPN.

Delegația UE la Chișinău precizează că acest act nu este doar unul simbolic, este o dovadă a sprijinului Uniunii Europene față de rezistența și curajul Ucrainei: în confruntarea cu opresiunea, subjugarea și tirania, ucrainenii au ales rezistența.

„Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se mai arată în comunicat.

Astăzi, când se împlinesc doi ani de la începutul invaziei ruse în Ucraina, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în vizită la Kiev. „La Kiev pentru a marca aniversarea celui de-al 2-lea an al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Și să sărbătorim rezistența extraordinară a poporului ucrainean. Mai mult ca niciodată, suntem ferm alături de Ucraina. Din punct de vedere financiar, economic, militar, moral. Până când țara este în sfârșit liberă”, menționează oficiala pe Twitter.

Presa internațională scrie că de pe 24 februarie 2022, peste 1,4 milioane de case în Ucraina au fost distruse în totalitate sau parțial avariate, afectând 18 milioane de oameni. Dintre ei, șase milioane au părăsit Ucraina, iar alte aproape patru milioane au rămas fără locuințe. În această perioadă, Ucraina a devenit cea mai minată țară din lume.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.