Statul împrumută 10 mii de tone de păcură întreprinderii „Termoelectrica”

Agenția Rezerve Materiale urmează să elibereze 10 mii de tone de păcură din rezervele de stat către SA „Termoelectrica”. Păcura urmează a fi eliberată imediat, cu titlu de împrumut, până pe 1 iulie 2023 și este destinată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. Prevederile în acest sens se conțin într-o hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

CSE a mai decis să fie prelungit, pentru perioada noiembrie-decembrie 2022, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe. Măsura este luată pentru a asigura necesarul de energie electrică, în contextul deficitului rezultat în urma atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina, dar și a limitării volumelor de gaze furnizate către Republica Moldova.

În urma dispoziției aprobate, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va aproba metodologia privind repartizarea consumului de energie termică și a costului aferent acestui consum între consumatorii unui bloc locativ conectați la sistemul colectiv de alimentare cu energie termică. Măsura va fi aplicată pentru a asigura o echitate economică între toți locatarii unor asemenea blocuri, până la aprobarea hotărârii de Guvern în acest sens.

Comisia a decis să aloce către structurile teritoriale de asistență socială a 181,6 mii de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului, în scopul acordării sporului de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate. Alte 3,1 milioane de lei vor fi alocate pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, instituite de autoritățile publice locale de nivelul al doilea, și 531,4 mii de lei – celor instituite în cadrul APL de nivelul unu. Totodată, pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina, Ministerului Muncii și Protecției Sociale îi vor fi alocate circa 1,59 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.