Start slab pentru Moldova la Campionatul Mondial de haltere

Halterofilul Ghenadie Dudoglo a avut o evoluţie ştearsă la Campionatul Mondial din Polonia. El s-a clasat pe ultimul loc în limitele categoriei de greutate 62 kg, transmite IPN.

Dudoglo a ajuns pe locul 17 după ce nu a ridicat vreo greutate la cele două exerciţii. "La smuls şi-a propus 122 kg, iar la aruncat 146 kg. Toate tentativele i-au eşuat", a declarat pentru IPN secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Haltere, Alexandru Groapă.

Campion în categoria de greutate 62 kg a devenit chinezul Chen Lijun, în vârstă de doar 20 de ani. Moldova va mai fi reprezentată la mondialele din Polonia de doi halterofili: Andrei Captari (24 octombrie) şi Alexandru Dudoglo (25 octombrie). Cel mai bun halterofil moldovean, Anatol Cîrîcu lipseşte de la mondiale din cauza unei accidentări.

În clasamentul pe medalii conduce China, cu 3 medalii de aur şi una de argint. Pe locul 3 se află Azerbaidjan, care a cucerit o distincţie de argint prin Cristina Iovu. Cea mai bună sportivă a Moldovei din 2012, care reprezintă deja Azerbaidjanul, a ratat la mustaţă titlul mondial. Iovu a fost întrecută de o chinezoaică doar din cauza faptului că este mai grea, ambele obţinând acelaşi rezultat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.