SPPS trece în subordinea președintelui

Serviciul de Protecție și Pază de Stat va trece în subordinea președintelui țării. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, de 61 de deputați, în ședința Parlamentului din 18 iunie. Documentul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Directorul SPPS și adjunctul acestuia vor fi numiți și eliberați din funcție de șeful statului. Prin decret prezidențial va fi stabilită structura și limita personalului Serviciului. Tot președintele va oferi și gradele speciale pentru directorul și directorul adjunct al Serviciului.

Potrivit autorilor proiectului, deputați ai PSRM și ACUM, prin modificarea, în anul 2016, a Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, din 2008, președintele a fost lipsit de dreptul de a decide acordarea protecției demnitarilor de stat, inclusiv de a decide asupra sediilor de lucru, reședințelor și obiectelor ce se afla sub protecția SPPS. Totodată, acesta a fost lipsit de posibilitatea de a numi directorul și adjunctul SPPS, precum și de dreptul de a aproba componența colegiului Serviciului, de a stabili structura organizatorică și limita personalului Serviciului.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.