Specialiști ai ANRCETI studiază experiența europeană de reglementare a comunicațiilor poștale

Săptămâna curentă, un grup de specialiști ai Agenției Naționale pentru  Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) participă la un program de instruire de cinci zile desfășurat, în perioada 25 – 29 iulie 2016 la Chișinău în cadrul  programului de asistență tehnică TAIEX cu tema: Reglementarea comunicațiilor poștale. Sesiunile din cadrul programului de instruire sunt moderate de doi experți ai Autorității de Reglementare în Comunicații din Lituania (RRT), autoritate cu care ANRCETI a încheiat în anul 2012 un acord de cooperare.

ANRCETI a solicitat organizarea acestui program de instruire pentru a studia și prelua experiența europeană în vederea implementării Legii comunicațiilor poștale nr. 36 din 17.03.2016, prin care ANRCETI i-au fost încredințate atribuțiile de reglementare și supraveghere a pieții serviciilor poștale.

În primele trei zile ale programului de instruire, participanții la el  au discutat  principalele aspecte ale reglementării comunicațiilor poștale, cadrul de reglementare al Uniunii Europene (UE) și au luat  cunoștință de practica de reglementare a comunicațiilor poștale din Lituania.

În următoarele două zile, participanții la program vor studia cadrul de reglementare al UE privind sistemul de finanțare al serviciului poștal universal, aspecte ale reglementării activității furnizorului de serviciu poștal universal, particularitățile contabilității furnizorului respectiv din   Lituania.

Acesta este al doilea  seminar desfăşurat anul curent în cadrul programului de asistenţă TAIEX oferit ANRCETI de către Comisia Europeană.

Programul TAIEX este un instrument de acordare a asistenţei tehnice și schimbului de informații  în vederea transpunerii normelor legislaţiei UE în statele beneficiare şi aplicării acestora de către autorităţile din statele respective. Acest program prevede consilierea specialiştilor din ţările beneficiare prin asistenţă oferită de către experţi din ţările UE.

 

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al ANRCETI

27 iulie  2016

tel. 022 251 306, 079422244

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE