Orice sondaj de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate exclusiv respectând condiția de informare prealabilă a Comisiei Electorale Centrale. Potrivit CEC, înștiințarea trebuie să conțină date despre instituția ce realizează sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul cercetării, transmite IPN.
Conform prevederilor Codului Electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu cinci zile înainte de ziua alegerilor. Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.
Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri parlamentare din 24.02.2019” sau pe acest link.
Pe 24 februarie 2019 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, iar concomitent se va desfășura și un referendum consultativ.