Sondaj printre pensionarii care vor primi plăți unice de 2 300 de lei

Organizația Națiunilor Unite efectuează, în perioada 14-31 octombrie, un sondaj printre pensionarii care vor primi o plată unică de 2 300 de lei, anunțată săptămâna trecută. Cetățenii vor fi intervievați de către persoane competente fie la domiciliu, fie la telefon, de aceea autoritățile locale solicită deschiderea pensionarilor vizați, transmite IPN.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială din municipiul Chișinău, Vladimir Bolocan, a menționat, în cadrul unei ședințe, că intervievații vor fi întrebați dacă au fost informați și cunosc despre acest ajutor financiar unic. Interviul nu va depăși 40 de minute, iar informațiile comunicate de pensionari vor rămâne confidențiale și nu vor afecta acordarea ajutorului, a precizat Vladimir Bolocan.

Suportul va fi oferit pentru circa 31 de mii de cetățeni, care au un stagiu de 40 de ani, realizat la momentul pensionării, și primesc o pensie care nu depășește 3 300 de lei. Alocațiile vor fi achitate la oficiile poștale la început de noiembrie, iar beneficiarii vor trebui să prezinte doar buletinul de identitate.

Ajutorul vine din partea Organizației Națiunilor Unite în cadrul Programului Alimentar Mondial.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.