Șoferul care a provocat accidentul de la Bahmut este procuror și a fost reținut

Șoferul care a intrat în plin într-o căruță, provocând moartea a patru oameni și rănirea altor doi, este procuror. Acesta a fost reținut. Informația a fost  confirmată pentru IPN de către consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Pe faptul accidentului de la Bahmut, Călărași, a fost pornită o cauză penală pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul mai multor persoane”.

„Deoarece s-a stabilit că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către procurorul general interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală. Conducătorul mijlocului de transport a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive: arestarea preventivă”, precizează Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea PG cu reprezentanții mass-media.

În urma impactului și-au pierdut viața un copil de trei luni, un tânăr de 30 de ani și două femei, de 38 și 64 de ani. Bebelușul și femeia 64 de ani au murit pe loc, iar femeia de 38 de ani s-a stins din viață în ambulanță. Tânărul a ajuns la spital, însă a murit în „salonul roșu” deși medicii au efectuat manevre de resuscitare și l-au intubat.

Alte două persoane, un bărbat de 63 de ani și o fată de 4 ani, sunt la spital. Bărbatul a suferit traumatism asociat, traumatism craniocerebral și mai multe fracturi. Acum este internat la terapie intensivă. Și copila de 4 ani au suferit numeroase fracturi, traumatism asociat, contuzii, inclusiv la organele abdominale. Aviasanul a transportat-o la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. În prezent se află în Secția reanimare în comă, fiind în stare foarte gravă.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.