Șoferul acuzat că a provocat accidentul de lângă Codreanca a fost plasat în arest

Șoferul acuzat că a provocat accidentul de lângă Codreanca, în care au murit 5 oameni, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost emisă miercuri de către magistrații Judecătoriei Strășeni, a precizat pentru IPN ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Strășeni, Mariana Didenco.

Accidentul s-a produs pe 10 august. Șoferul, în vârstă de 22 de ani, este învinuit că a trecut neregulamentar pe contrasens și a provocat coliziunea frontală cu un alt automobil. Ambele vehicule au luat foc în urma impactului.

În mașina pe care o conducea tânărul au murit carbonizate iubita acestuia, în vârstă de 17 ani, și o femeie de 56 de ani, luată cu mașina la ocazie împreună cu trei nepoți, de 6, 7 și 13 ani. În cea de-a doua mașină au murit șoferul, în vârstă de 37 de ani, soția acestuia, de 32 de ani, și mama femeii, de 54 de ani. Copiii cuplului, de un an și 9 ani, au fost scoși din autovehicul de trecători.

Toți cinci copii care au suferit în accident au ajuns la Institutul Mamei și Copilului. În Secția reanimare continuă să se afle copilul de 9 ani. Ceilalți sunt în Secția ortopedie și vor mai rămâne în spital cel puțin în această săptămână, a comunicat pentru IPN purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.

Pentru astfel de accidente, soldate cu moartea mai multor persoane, legislația prevede de la 6 la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.