Șoferi moldoveni implicați într-o schemă de migrație ilegală deconspirată de autoritățile bulgare

Autoritățile bulgare au arestat opt membri ai unui grup criminal implicat în introducerea ilegală de migranți în Europa. Aceștia foloseau șoferi moldoveni recrutați pe internet. Experții Europol, precum și polițiști moldoveni și români dislocați pe teren, au sprijinit autoritățile bulgare în măsurile desfășurate în regiunea orașului bulgar Plovdiv, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, membrii grupul infracțional percepeau până la 6000 de euro de persoană și au introdus ilegal peste 130 de persoane din Turcia în Bulgaria, ulterior către alte destinații europene, pe ruta Balcanilor de Vest.

Principalii lideri sunt cetățeni sirieni și iordanieni, care coordonau activitățile criminale cu alți contrabandiști aflați în Turcia și de-a lungul rutei Balcanilor de Vest. Cetăţenii bulgari erau responsabili de logistică, şi anume de găsirea şi cumpărarea de maşini folosite pentru transportul migranţilor şi de înregistrarea acestora pe numele altor persoane în schimbul unei sume mici de bani.

De la începutul lunii aprilie a acestui an, au fost identificate 17 cazuri, fiind vizați peste 130 de migranți ilegali. Peste 20 de șoferi au fost arestați în timpul operațiunilor, în principal cetățeni moldoveni și cetățeni ai Siriei și Serbiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE