Societatea este îndemnată să nu cadă pradă influenţei forţelor extremiste

Membrii Consiliului Suprem de Securitate au menţionat, în şedinţa de luni, 24 noiembrie, necesitatea informării populaţiei privind capacitatea instituţiilor statului de a asigura buna desfăşurare a scrutinului parlamentar şi a ordinii de drept în perioada electorală. De asemenea, societatea a fost îndemnat să nu se lase influenţată de eventualele provocări din partea unor forţe extremiste, transmite IPN.

Organelor securităţii statului le-a fost trasată sarcina de a întreprinde toate măsurile legale pentru a asigura ordinea de drept şi a contracara orice tip de acţiuni destabilizatoare, atât în preajma alegerilor, cât şi în perioada postelectorală. Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, a comunicat presei după şedinţă că toate instituţiile abilitate au primit recomandări pentru a asigura ordinea publică în timpul alegerilor.

Vlad Ţurcanu a precizat că există informaţii care vizează inclusiv concurenţi electorali şi persoane publice că ar pregăti destabilizări şi eventuale provocări. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui nu a dat nume, dar a spus că aceştia nu acţionează în interesul Republicii Moldova, încercând să aducă pe agenda publică informaţii false şi de natură să manipuleze cetăţenii.

Vlad Ţurcanu a menţionat că în prezent în Moldova nu sunt situaţii care ar putea genera panică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.