Societatea Civilă în apărarea marelui om de cultură cu renume mondial Eugen Doga!

Atac grobian, plin de neadevăruri și ură, al propagandiștilor de la „Moldavskie vedomosti”, susținuți de către cei de la „Komsomoliskaia pravda”, asupra compozitorului Eugen Doga!

Mercenarii plătiți pentru dezbinarea societății moldovenești pe criterii etnice și întreținerea rusofobiei în rândul populației îndoctrinate, atacă în haită. Pretinșii susținători din mass-media  ai „intereselor rusești” în R. Moldova s-au repezit să-l linșeze mediatic pe compozitorul cu renume mondial Eugen Doga, acuzându-l mojicește de rusofobie, pentru simplul motiv că a semnat o Adresare colectivă către  domnii Joe BIDEN, Președintele Statelor Unite ale Americii, Jens STOLTENBERG, Secretarul General al NATO, Charles MICHEL, Președintele Consiliului European. În Adresarea semnată de un grup mare de personalități din R. Moldova se solicită „susținerea poziției  statului nostru, care dorește să trăiască fără trupe de ocupație pe teritoriul său”, reiterându-se necesitatea „ retragerii complete a trupelor și munițiilor ruse de pe teritoriul R. Moldova, ceea ce va crea premizele necesare pentru reglementarea definitivă a conflictului transnistrean pe cale pașnică și va contribui la consolidarea stabilității și securității în întreaga regiune.”

Ca om al cetății, Eugen Doga, alături de semnatarii Adresării, precum și alte sute de mii de oameni, militează pentru Independența reală a R. Moldova, fără armată de ocupație pe teritoriul ei. Noi nu am solicitat „pedepsirea Rusiei”, precum „varsă lacrimi de crocodil” mercenarii plătiți pentru alimentarea rusofobiei, ci LIBERTATEA Republicii Moldova!

În fond, ceea ce s-a cerut, nu e ceva nou și conține chestiuni arhicunoscute la Kremlin și în lume, mai ales că conducerea Federației Ruse și-a asumat la Istanbul, încă în 1999, în cadrul OSCE, evacuarea forțelor militare și a munițiilor depozitate în stânga Nistrului. De ce, totuși, personajele obscure din mass-media aservită rețelelor tenebre, corupte, oligarhice din R. Moldova, l-au extras din lista numeroasă de academicieni, personalități din cultură, politică și știință, anume pe Eugen Doga?

În primul rând, pentru că distinsul compozitor se bucură de o popularitate uriașă în SUA, Europa și Rusia, numele lui fiind cunoscut deopotrivă, atât de Vladimir Putin cât și de Joe BIDEN, Jens STOLTENBERG și Charles MICHEL, iar operele sale muzicale, îndrăgite de zeci de milioane de oameni, apropie popoarele lumii  între ele, nu le dezbină. O eventuală adresare a lui Eugen Doga către populația rusofonă, bazată pe realități, nu pe falsuri, le-ar smulge masca de „apărători sau protectori”, mercenarilor din coloana a cincea care fac bani, promovând rusofobia în R. Moldova. 

În al doilea rând, Eugen Doga are o contribuție incontestabilă la dezvoltarea culturii muzicale românești, rusești și mondiale. Concertele lui Eugen Doga devin evenimente culturale de primă mărime în orice țară, iar în Rusia îndeosebi. Asemenea etichetări mojicești, suburbane la adresa lui Eugen Doga, pe care și le permit serviciile propagandistice antinaționale de la Chișinău, ar fi de neconceput la Moscova, Petersburg sau Vladivostok, fiindcă poporul rus prețuiește și iubește opera marelui nostru compozitor.

În al treilea rând, atacul murdar la adresa compozitorului Eugen Doga -- simbol al culturii naționale, scoate la suprafață rețeaua de mercenari plătită de clanurile mafiote de la Moscova, Tiraspol și Chișinău, care întrețin prin mass-media de limbă rusă și holdingurile dodoniste,  rusofobia ca mijloc de conservare a modelului estic, banditesc, geopolitic de jefuire, sărăcire și ruinare a Republicii Moldova. În mod perfid se încearcă asocierea poziției civice active a marelui patriot Eugen Doga, cu rusofobia. Un fals enorm, care face parte din arsenalul războiului hibrid dus împotriva Republicii Moldova de către serviciile secrete și forțele obstrucționiste, care sunt implicate în conservarea și refacerea imperiului. 

Nu în ultimul rând, insulta publică adusă lui Eugen Doga și personalităților, care prin semnătura lor au luat apărarea R. Moldova, demonstrează cu prisosință că spațiul informațional al Republicii Moldova rămâne în continuare neprotejat, că se cere un pachet de documente juridice clare, care ar pune capăt, după un sfert de veac de propagandă antinațională, tuturor rețelelor străine de mercenari, plătite din exterior pentru a semăna vrajba în interiorul societății și a nu permite cetățenilor noștri să devină oameni liberi și prosperi în cadrul Europei civilizate.

Facem apel către Președinție, Parlament și Guvern să adopte cât mai urgent Strategia securității naționale, inclusiv a Strategiei informaționale, precum și alte documente esențiale, care ar proteja R. Moldova și cetățenii săi de manipularea și îndoctrinarea de la Est, de propaganda antinațională folosită de rețelele de mercenari din mass-media rusofonă și dodonistă pentru a dezbina societatea moldovenească, a stopa crearea statului de drept și integrarea noastră în spațiul Uniunii Europene.


Semnatari:

Mihai Cimpoi, academician, ex-deputat;

Gheorghe Ghidirim, academician, ex-ministru;

Mihai Gribincea, ex-ambasador al R.Moldova în BENELUX, România și Serbia, fost Șef al Misiunii  R.Moldova pe lângă NATO;

Valentin Dolganiuc, ex-viceprim-ministru, votant al Declarației de Independență;

Iurie Reniță, ex-ambasador al R.Moldova în România, Serbia si Muntenegru, Belgia și Luxemburg, fost Șef al Misiunii  R.Moldova la NATO;

Anatol Țăranu, ex-ambasador al R.Moldova în Rusia, votant al Declarației de Independență;

Alecu Reniță, votant al Declarației de Independență, publicist;

Pintilie Pîrvan, votant al Declarației de Independență, președinte Asociația „Parlamentul – 90”;

Vasile Bumacov, ex-ambasador al R.Moldova în Japonia, profesor universitar;

Alexandru Arseni, votant al Declarației de  Independență, profesor universitar;

Ion Neagu, votant al Declarației de  Independență;

Ion Negrei, ex-viceprim-ministru, istoric;

Vitalie Marinuță, general(r), ex-ministru al apărării;

Vasile Grozavu, ex-deputat;

Anatol Arhire, ex-deputat;

Nicolae Moraru, votant al Declarației de  Independență;

Gheorghe Șalaru, ex-ministru;

Anatol Petrencu, dr.habilitat, istoric.

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.