Societatea civilă elaborează un set de priorităţi strategice anticorupţie

Reprezentanţi ai societăţii civile, ai sectorului de afaceri şi cel educaţional elaborează un set de propuneri strategice anticorupţie care urmează a fi definitivate şi promovate în raport cu autorităţile Republicii Moldova. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unui atelier de lucru organizat de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene şi Institutul de Politici Europene de la Berlin, transmite IPN.

În cadrul evenimentului, Ulrich Kleppmann, şeful secţiei cooperare şi dezvoltare economică a Ambasadei Germaniei în Republica Moldova a menţionat că politicile anticorupţie trebuie să se regăsească în toate toată documentele de politici publice, iar societatea civilă trebuie să fie implicată activ în acest proces.

Iulian Groza, directorul executiv IPRE, a menţionat că deşi au fost făcuţi paşi importanţi de autorităţi în promovarea unui cadru legal nou care să permită o luptă mai eficientă cu corupţia, rezultatele concrete de transpunere în viaţă a noului cadru legal sunt pe alocuri modeste sau deficitare.

Pe 14 decembrie, va fi propus spre dezbatere un apel public al societăţii civile, care va conţine un set de propuneri strategice de intervenţie în domeniul anticorupţiei pentru fiecare din şase domenii prioritate analizate de experţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.