Socialiştii vor înainta câte o moţiune simplă pe numele fiecărui ministru

Fracţiunea socialiştilor, indignată că nu s-au găsit încă 2 deputaţi care să susţină moţiunea de cenzură, promite să înainteze câte o moţiune simplă pe numele fiecărui ministru săptămânal. Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, astfel fiecare membru al Cabinetului de miniştri va fi obligat să vină cu rapoarte în plenul legislativului, transmite IPN.

„Cum am presupus, în această legislatură există doar o fracţiune a opoziţiei. Comuniştii au spus că nu sunt gata să semneze moţiunea de cenzură. PLDM la fel a refuzat. Constatăm că doar 24 de socialişti sunt pregătiţi ca această guvernare să plece în demisie. Nu ne temem de anticipate, suntem gata să dăm curs solicitării majorităţii populaţiei. Peste 80% din populaţie îşi doreşte alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon înainte de şedinţa Parlamentului de vineri, 27 mai.

Începând de astăzi, fracţiunea socialiştilor va înainta câte o moţiune simplă pe numele fiecărui ministru. „Sunt necesare doar 15 semnături. Ne punem ca sarcină ca fiecare membru al Cabinetului de miniştri să vină în plen cu raportul. Astăzi înregistrăm moţiunea simplă şi cerem demisia Corinei Fusu (ministra educaţiei n.r.)”, a spus Igor Dodon.

Liderul PSRM s-a mai întrebat de cine se tem comuniştii şi liberal-democraţii, care critică guvernarea, dar refuză să o demită prin susţinerea moţiunii de cenzură.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.