Situația tensionată în Liban. Aproape 20 de moldoveni cer să fie evacuați

În jur de 20 de cetățeni moldoveni care locuiesc în Liban au solicitat ajutor în evacuare, din cauza situației tensionate în țară. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, depun eforturi pentru a-i evacua de urgență pe cetățenii care necesită asistența autorităților, transmite IPN.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză a recepționat și continuă să recepționeze mai multe cereri din partea cetățenilor moldoveni care locuiesc în această țară, solicitând suport în evacuare, a comunicat MAE.

În situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot suna la telefonul de urgență al Ambasadei, + 90 541 687 2104, sau să se adreseze online pe consulat.ankara@mfa.gov.md.

În contextul agravării situației din Orientul Mijlociu, armata israeliană a raportat confruntări violente în sudul Libanului, ca urmare a unei ofensive militare terestre împotriva grupării șiite Hezbollah. Hezbollah a revendicat astăzi primele sale atacuri de la anunțarea ofensivei terestre de către Israel, care a început în primele ore ale dimineții. Această ofensivă a fost precedată de o săptămână de bombardamente aeriene intense asupra sudului și estului Libanului, inclusiv asupra suburbiilor sudice din Beirut, considerate principalele bastioane ale grupării Hezbollah.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.