Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor acuză majoritatea parlamentară că respinge orice inițiativă legislativă dacă aceasta vine din partea fracțiunii BCS. Un exemplu în acest sens este o inițiativă care prevedere crearea unei comisii de anchetă pentru situația privind vaccinarea anti-COVID în Moldova, transmite IPN.
„Situația privind COVID-ul a ieșit de sub control. Guvernarea nu poate gestiona problema, de aceea caută vinovați în toate și, în opinia autorităților, aceștia sunt cetățenii. Nouă ne spun că nu va fi plătit în cazurile de reanimare a celor care nu s-au vaccinat. Acest lucru ne amintește de perioada lui Plahotniuc – erau tratați cei care plăteau”, a declarat, într-un briefing de presă, deputatul Vladimir Odnostalco, vicepreședinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.
Potrivit lui, „peste 40 de persoane decedează în fiecare zi, dar guvernarea spune că totul este sub control, totul este planificat”. În weekendul trecut, spune deputatul, partidul de la guvernare a inițiat o amplă campanie de PR, cu deplasări în sate, unde oamenii care erau întâlniți erau convinși să se vaccineze pe loc, chiar pe drum, în condiții antisanitare.
Deputatul a amintit că în perioada guvernului precedent, peste 150 de mii de persoane se vaccinau benevol în fiecare lună. Potrivit lui, astăzi, oamenii pur și simplu refuză să se vaccineze – actuala guvernare nu gestionează problema imunizării populației. Acesta a criticat refuzul PAS de a accepta proiectul de lege privind acordarea unei indemnizații unice de 1000 de lei pensionarilor și altor beneficiari de plăți sociale, cu venituri de până la 4000 de lei pe lună.
„PAS ne acuză de populism pentru că promovăm această inițiativă, în timp ce guvernarea majorează cheltuielile pentru Guvern, pentru ministere, pentru Președinție. Au găsit bani pentru a cumpără armament din străinătate și pentru a plăti numeroasele vizite peste hotare, dar nu vor să dea bani pentru pensionari, în condițiile în care totul se scumpește”, a declarat Odnostalco.
Deputatul BCS a subliniat că indemnizația unică de 1000 de lei a fost plătită de Guvern, când PSRM era la conducere, inclusiv anul trecut când, din cauza crizei pandemice, a fost grav afectată economia și veniturile bugetare.