Situaţia în Ucraina este critică. În centrul Kievului a fost adus şi un tanc

În centrul Kievului, Ucraina, protestele violente continuă a 3-a zi. Poliţia a confirmat că în această dimineaţă, 22 ianuarie, au fost găsite cadavrele a două persoane, cu urme de moarte violentă. În piaţa unde au loc protestele a fost adus şi un tanc. Preşedintele ucrainean, Victor Ianukovici, a solicitat să discute cu liderii opoziţiei, transmite IPN cu referire la agenţia Interfax.

Protestele violente au început duminică, 19 ianuarie, după ce conducerea ţării a adoptat mai multe legi privind răspunderea penală a persoanelor care vor provoca dezordini în masă.

Interfax scrie că întâlnirea lui Victor Ianukovici cu 3 lideri ai opoziţiei are loc acum în sediul administraţiei prezidenţiale.

Protestatarii ucraineni au întreprins mai multe tentative să ajungă în sectorul administraţiei statului, iar poliţia a încercat să-i disperseze cu gaze lacrimogene. Protestatarii au fost împinşi înapoi pe piaţa centrală din Kiev, unde mai târziu a fost observat şi un tanc. Forţele de ordine nu deţin arme de foc. Mai mulţi internauţi anunţă că poliţia loveşte cu picioarele în participanţii la manifestaţie.

Protestele ale ucrainenilor, iniţial paşnice, au început în noiembrie anul trecut, când pe ultima sută de metri, conducerea ţării a decis să stopeze procedurile de asociere cu UE. Mai multe sute de mii de oameni au ieşit în centrul Kievului şi au solicitat reluarea imediată a procesului, iar ulterior au cerut demisia administraţiei statului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.