Sistemele antidronă vor neutraliza amenințările din aer la frontieră

Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone în valoare de 289 000 de euro, aplicarea căruia va întări capacitatea instituției de a detecta și neutraliza amenințările din aer, survenite la graniță, în mod eficient și rapid, relatează IPN cu referință la un comunicat al instituției.

Aceste sisteme reprezintă o achiziție strategică și reflectă efortul instituției de îmbunătățire a capacităților sale prin aplicarea tehnologiei performante în scopul combaterii migrației ilegale și a amenințărilor teroriste. Concomitent, 20 de polițiști de frontieră au participat la un curs de instruire privind utilizarea sistemelor de bruiere a undelor și a aparatelor de zbor fără pilot la bord.

Diversificarea instrumentelor aplicate la hotar a devenit posibilă datorită parteneriatului dintre Poliția de Frontieră și GS Foundation, un ONG german, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea unității de monitorizare aeriană în cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova”. Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea supravegherii aeriene a frontierei Republicii Moldova, în vederea prevenirii migrației ilegale și a amenințărilor teroriste, se spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.