SIS, despre pretinsul ordin ce vizează mass-media: Este un fals!

Serviciul de Informații și Securitate susține că este un fals așa-zisul ordin prin care s-ar ordona ca mass-media din Moldova să fie verificate referitor la publicarea informațiilor cu caracter opozițional, critici la adresa actualei guvernări sau a organelor de stat.

„Serviciul de Informații și Securitate nu a emis un asemenea ordin. Și nici adresa electronică de pe care a fost expediat acest ordin fals nu aparține instituției”, a precizat pentru IPN purtătoarea de cuvânt a SIS, Daniela Mânzatu.

În ordinul fals din 16 octombrie este dată o dispoziție de „verificare a surselor de finanțare a mass-media”, precum și „blocarea mijloacelor în masă care nu au fost verificate”. Așa-zisul document, care pretinde a fi semnat de directorul SIS, a fost expediat de pe un mail, în care mesajul de însoțire este semnat de către „directorul asociat Serviciilor de informare și securitate, Victor Hodoroja”.

Serviciul de Informații și Securitate precizează că informația nu corespunde realității, iar obiectivul distribuirilor este de a afecta imaginea și credibilitatea instituției.

„Atenționăm că adresa de pe care ar fi fost expediată informația nu este asociată SIS, fiind inventată pentru a induce în eroare și a crea confuzie în rândul jurnaliștilor. În această ordine de idei, condamnăm orice încercări de denigrare și dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic. SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, mai menționează Serviciul de Informații și Securitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.