SIS a identificat activități subversive pentru a submina statul și a destabiliza ordinea publică

Serviciul de Informații și Securitate precizează că în urma activității operative, dar și din informațiile recepționate de la colegii ucraineni, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. Informațiile sunt prezentate în contextul în care președintele Ucrainei, Volodymir Zelensky, a declarat că a informat-o pe președinta Maia Sandu despre astfel de riscuri, transmite IPN.

SIS menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere. „În acest moment nu putem oferi mai multe detalii deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare. Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări”, precizează SIS într-un comunicat de presă.

Președintele Ucrainei, Volodymir Zelensky, a declarat că a informat-o pe președinta Maia Sandu despre un document rus, depistat de spionajul ucrainean, care arată cum, cine și când va destabiliza situația din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.