Silvia Radu: Dacă mă veţi alege, voi depune eforturi ca ţara să prospere

Silvia Radu, candidată independentă la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, declară că iubeşte Republica Moldova, că doreşte să trăiască aici împreună cu copiii săi şi, dacă va fi aleasă în calitate de şefă a statului, va depune toate eforturile pentru ca ţara să prospere. Declaraţiile au fost făcute la dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?”, organizate de Agenţia de presă IPN.

„Am fost atenţionată că decizia privind cine va fi viitorul preşedinte practic este luată, dar nu vreau să cred acest lucru, căci noi, cetăţenii, ne putem decide soarta”, a spus candidata.

Silvia Radu a remarcat că Republica Moldova în toţi aceşti ani a avut la conducere partide de dreapta, de stânga, tot felul de politicieni care au demonstrat ce pot face, dar mai degrabă ce nu pot face. „Cred că avem nevoie de un preşedinte integru şi independent, cu viziuni clare, o persoană lideră, care a demonstrat că poate produce schimbări, o persoană care să rezolve problemele economice ale ţării, care poate asigura un venit decent cetăţenilor, căci altfel nu vom putea stopa migraţia”, a precizat candidata.

Silvia Radu a accentuat că este expertă în domeniul economic şi ştie cum trebuie de acţionat. „Cred că sunt cea mai potrivită candidată, căci voi reprezenta întreaga societate fără să apăr interesele vreunui partid, fără să divizez ţara şi voi fi persoana care va reuşi să coalizeze toţi cetăţenii”, a mai spus politiciana.

Potrivit Silviei Radu, în ţară lipsesc braţe de muncă. „Întreprinderile nu găsesc muncitori calificaţi în domeniile de care au nevoie. Sunt sigură că preşedintele ar putea impulsiona sectorul economic. Trebuie înlăturate barierele birocratice, avem un sistem de taxare complicat şi greoi, la plata impozitelor nu se ia în calcul cum investitorii ar putea să-şi recupereze investiţiile. Astăzi în Moldova se impun impozite mari, dar nu se gândeşte nimeni cum să ajute mediul de afaceri să-şi majoreze câştigurile pentru a da salarii mai mari. Administraţia statului nu intră în esenţa problemelor antreprenorilor”, a spus candidata.

Dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?” fac parte dintr-o serie de dezbateri cu participarea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Acestea au fost ediţia a 65-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat de Agenţia IPN cu sprijinul Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE