Silvia Radu candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova

Silvia Radu candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova

Comunicat de presă


Silvia Radu, fostă președintă a companiei Gas Natural Fenosa, consul onorific al Spaniei în Republica Moldova, a anunțat într-o conferință de presă, organizată joi, 8 septembrie, că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. În aceeaşi zi, Silvia Radu a depus la Comisia Electorală Centrală cererea de înregistrare a grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor.

Domnia sa şi-a motivat decizia de a candida independent prin faptul că încrederea în clasa politică actuală este la un nivel foarte scăzut, partidele nu sunt în măsura să reprezinte cu adevărat voinţa poporului, de aceea doar un președinte în totalitate apolitic va putea avea susținerea și încrederea cetățenilor.

„Ceea ce li se propune oamenilor astăzi este, de fapt, să nu schimbe nimic după aceste alegeri, dacă poporul este nevoit să aleagă din rândul acelorași politicieni. Care e folosul cetățenilor că-și aleg singuri președintele, dacă numai al lor nu este?! Preşedintele trebuie să fie în totalitate apolitic, iar poporul trebuie să-și exercite autoritatea și controlul în mod direct prin intermediul președintelui”, a declarat Silvia Radu.

Drept obiective, ea îşi propune să depolitizeze instituțiile statului şi să promoveze principiile și valorile europene. În opinia ei, un președinte trebuie să aibă viziuni moderne şi să reprezinte interesele tuturor cetățenilor, nu doar ale celor care l-au votat.

În context, Silvia Radu şi-a exprimat încrederea că va fi un candidat independent și un președinte independent până la sfârșitul mandatului. „Eu cred în valorile europene şi standardele internaționale, şi sunt sigură că economia de piață şi alte valori ale Uniunii Europene vor fi valabile și în Republica Moldova”, a spus ea.

Potrivit Silviei Radu, Republica Moldova are nevoie de noi forțe politice care să depolitizeze funcția de președinte. „Ar fi un precedent pozitiv care ar porni procese instituționale importante, de care țara noastră are nevoie. Dacă nu se intervine urgent cu reforme și schimbări hotărâte, criza s-ar putea adânci, iar consecinţele ar fi extrem de grele”, a declarat ea.

Silvia Radu a spus că în activitatea sa se va baza pe oameni alături de care a lucrat în ultimii ani, care cunosc bine realităţile din Republica Moldova, dar și împreună cu profesionişti din diverse domenii.

Serviciul de presă
al pretendentei la calitatea de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Silvia Radu


08.09.2016

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.