Și în regiunea transnistreană a fost decretată stare de urgență în legătură cu COVID-19

În regiunea transnistreană a fost decretată stare de urgență în legătură cu declarația Organizației Mondiale a Sănătății privind pandemia de coronavirus de tip nou. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, iar potrivit acestuia, starea de urgență este valabilă începând cu 17 martie și până pe 5 aprilie, transmite IPN.

Decretul prevede consolidarea protecției ordinii publice. De asemenea, prevede interzicerea intrării în regiune a „cetățenilor străini”, cu excepția celor care au reședință în regiunea transnistreană, care au statut de diplomat sau a celor care transportă produse alimentare sau alte produse de primă necesitate. Locuitorii din stânga Nistrului vor putea traversa așa-zisa frontieră având obligația să completeze un act. Cei care revin în regiune au obligația de a se afla în regim de autoizolare pe un termen de 14 zile.

Autoritățile de la Tiraspol interzic orice tip de activitate care presupune aglomerări, dar și orice activitate în centrele comerciale, teatre, cinematografe, saloane, restaurante etc.

Contactat de IPN, serviciul de presă al Biroului pentru reintegrare a declarat că instituția va veni mai târziu cu un comentariu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.