Serviciul Vamal și ANSA au ridicat 200 kg de carne de porc timp de 2 zile

În ultimele două luni ale anului trecut, Serviciul Vamal şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor au ridicat peste 500 de tone de carne pe care cetăţenii au încercat să o aducă în ţară. Acţiunile de monitorizare au fost întreprinse la frontiera moldo-ucraineană pentru a nu admite reintroducerea unor noi focare de pestă porcină africană, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Vamal, doar pe 31 decembrie şi 1 ianuarie s-au înregistrat 43 de tentative de aducere în țară a produselor din carne de porc și carne în stare proaspătă. Cantitatea ridicată în această perioada a fost de aproximativ 200 de kilograme.

Serviciul Vamal și ANSA își mențin apelul către persoanele care traversează frontiera de a se abține de la procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA: porcii domestici și mistreții, pentru a evita eventuale pericole pentru sănătatea cetățenilor, dar și prejudicii economice considerabile.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.