Serviciul de urgență 112 are director interimar

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 are director interimar. Este vorba despre Anatolie Viniciuc, care anterior a exercitat funcția de director adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN.

Conform ordinului Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Viniciuc este numit în funcția de director interimar din data de 8 aprilie, până la numirea directorului Serviciului 112 sau până la numirea altui director interimar, dar nu mai mult de 12 luni.

Funcția de director al Serviciului 112 a rămas vacantă după demiterea lui Liviu Oboroc la cererea premierului Dorin Recean. Acest lucru s-a întâmplat în contextul cazului de la sfârșitul lunii noiembrie din raionul Căușeni, când două persoane au fost depistate moarte într-o mașină blocată în nămeți. Atunci, echipele de intervenție au ajuns la mașina împotmolită abia a doua zi, când aceștia erau deja morți. Bărbatul, dar și rudele celor doi soți au sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112, solicitând ajutor,  dar salvatorii au ajuns numai când un trecător a anunțat despre decesul celor doi. Poliția a deschis o anchetă, iar Procuratura a intentat un dosar penal pentru a examina interacțiunea interinstituțională. Dosarul nu este deocamdată finalizat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.