Serviciile din domeniul muncii și protecției sociale vor fi prestate la un ghișeu unic

Mai multe instituții din domeniul muncii și protecției sociale vor colabora pentru a pilota conceptul de prestare a serviciilor după principiul „ghișeului unic”. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu instituții și structuri subordonate și Casa Națională de Asigurări Sociale, transmite IPN.

Potrivit CNAS, ghișeul unic reprezintă un mecanism prin care este facilitat accesul rapid și convenabil a cetățenilor la informații și servicii publice în domeniul muncii și protecției sociale într-un singur punct de acces, adaptat nevoilor beneficiarilor, prin implementarea unor practici și instrumente inovatoare.

Deschiderea proiectului pilot va avea loc în data de 12 februarie, iar pilotarea Ghișeului unic se va realiza în cadrul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Botanica din Chișinău, pe strada Burebista, 108.

Astfel,  în cadrul Ghișeului unic vor fi prestate, pe lângă serviciile Casei Naționale de Asigurări Sociale, și serviciile din domeniul muncii și protecției sociale oferite de către instituțiile subordonate MMPS, și anume Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul National pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Agenția Teritorială de Asistența Socială Centru și Inspectoratul de Stat al Muncii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.