Servicii gratuite pentru victimele violenței în familie

Victimele violenței în familie și ale violenței în bază de gen vor avea parte gratuit de asistență juridică, psihologică și medicală. Asociația „Promo-LEX”, Asociația Împotriva Violentei „Casa Marioarei" și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” vor colabora în acest sens în cadrul proiectului „Respectarea drepturilor femeilor din Republica Moldova prin combaterea violenței în bază de gen”. Proiectul este implementat cu suportul financiar al Delegației Uniunii Europene, transmite IPN.

Potrivit managerului de caz al Asociației Împotriva Violenței „Casa Mărioarei”, Veronica Cernat, victimelor violenței în familie și copiilor acestora li se va acorda adăpost temporar, de la o lună la șase luni, perioadă în care vor beneficia și de asistență psihologică, socială, cât și asistență juridică.

„Multe dintre femeile care vin la noi nu au o meserie. De aceea noi colaborăm cu partenerii pentru a le instrui și a le oferi o meserie. Multe dintre femei nu au poliță de asigurare și nu au acces la asistență medicală, așa că prin acest parteneriat problema va fi rezolvată”, a adăugat Veronica Cernat, într-o conferință de presă.

Liliana Spătaru, coordonator la Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, a menționat că va exista o abordare individuală pentru fiecare femeie și copil. Toate investigațiile medicale vor fi gratuite.

Fiecare dintre cele trei organizații vor constitui un ghișeu informare a victimelor. În cazul în care victima se adresează la una dintre organizații urmează a fi informată despre toate serviciile de care poate beneficia gratuit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.