Sergiu Ostaf: Subiectul furtului de la BEM va fi folosit în campania electorală

Unele partide politice vor folosi pe larg subiectul furtului de la BEM în campania electorală pentru a obţine dividende electorale. Declaraţia a fost făcută de către directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Al doilea subiect care va fi folosit în alegerile locale de către partidele extraparlamentare şi cele din opoziţie îl va constitui nereuşitele actualei guvernări. „În lipsa unor rezultatele concrete ale partidelor aflate la guvernare, celelalte partide care se vor înscrie în cursa electorală vor explora din plin această temă, aducând critici în adresa guvernării. Această tactică va fi folosită şi faţă de administraţiile publice locale, care în perioada mandatului nu au reuşit să obţină performanţe”, a spus expertul.

Solicitat să facă unele prognoze privind rezultatele alegerilor în Chişinău, Sergiu Ostaf a spus că este prematur şi deocamdată se conturează o situaţie nu prea clară. „Candidatura Zinaidei Greceanîi,este una compromisă încă din timpul evenimentelor din aprilie 2009. Candidatura lui Octavian Ţîcu este una foarte puţin cunoscută. În această situaţia candidatul cu cele mai mari şanse rămâne Dorin Chirtoacă”, a opinat Ostaf.

Editorialistul Nicolae Negru a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că există riscul ca şi în această campanie electorală să fie utilizat pe larg factorul geopolitic. „Startul acestei campanii electorale a fost dat imediat după încheierea scrutinului parlamentar. Mai multe partide pun un preţ mare pentru fotoliul de primar al municipiului Chişinău. Deja se conturează o concurenţă foarte mare între segmentul de stânga şi cel de dreapta . În această situaţie nu este exclus ca lupta pentru funcţia de primar al capitalei să se bazeze pe factorul geopolitic”, a spus editorialistul. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.