Sergiu Ostaf: Şi liberalii, şi comuniştii au motive să-l voteze pe Leancă

Deputaţii liberali, dar şi cei comunişti au motive politice şi de interes public pentru a vota candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de premier. Opinia aparţine directorului executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului CReDO, Sergiu Ostaf, şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Referindu-se la PL, Ostaf a spus că Iurie Lencă este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere în rândurile populaţiei, are experienţă profesională şi capacităţi de organizare, şi nu în ultimul rând, are abilităţi de comunicare şi convingere cu partenerii străini. „Pe lângă toate acestea mai există şi compatibilitatea doctrinară. Va fi greu să le explici liberalilor europeni de ce nu au votat candidatura unui politician convingerile căruia coincid în proporţia de 90 la sută cu doctrina lor”, a mai adăugat Ostaf.

Expertul consideră că încă un motiv pe care l-ar avea PL pentru a vota candidatura lui Iurie Leancă la şefia cabinetului de miniştri este că ar avea posibilitatea să promoveze anumite proiecte de legi. „Dacă Leancă va fi premier, liberalii ar putea să promoveze anumite proiecte de legi, chiar dacă vor fi în opoziţie. Din câte ştiu, poarta pentru negocieri rămâne deschisă”, a punctat Ostaf.

Cât priveşte PCRM, Ostaf este de părerea că deputaţii comuniştii vor vota până la urmă candidatul propus de PLDM pentru a evita alegerile anticipate. „PCRM nu dispune de acele surse şi resurse externe de care dispune principalul lor concurent electoral, PSRM. În caz de anticipate, comunişti ar pierde din electorat în favoarea socialiştilor”, a argumentat directorul CREDO.

Sergiu Ostaf este de părerea că iniţial se va încerca votarea Guvernului Leancă cu ajutorul deputaţilor liberali, iar dacă nu se va reuşi, se va miza pe susţinerea deputaţilor comunişti în cel de al doilea tur.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.