Sergiu Ostaf: Persoanele care atacă drepturile minorităţilor sexuale au interese personale

Promovarea unei legi care ar interzice propaganda homosexualităţii contravine normelor constituţionale ale unui stat democratic. Persoanele publice care promovează acestă iniţiativă vor să-şi creeze o imagine de apărători ai valorilor naţionale şi să cultive anumite beneficii personale. De această părere este directorul CReDO, Sergiu Ostaf.

Sergiu Ostaf a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că preluarea exemplului Federaţiei Ruse şi a Ucrainei. unde a fost adoptată o lege ce interzice propaganda homosexualităţii. contravine normelor europene. „Multe persoane din Republica Moldova speculează pe marginea acestui subiect pentru a acapara poziţia de adevăraţi oameni ai neamului. Potrivit lui Ostaf, se încearcă extinderea normelor conservativ-religioase asupra întregii societăţi şi se încalcă noţiunea seculară a statului, a mai menţionat Sergiu Ostaf.

Directorul CReDO a spus că prin promovarea unor legi ce ar interzice propaganda hosexualităţii sunt încălcate normele europene de formulare a legilor, sub aspect de previzibilitate, dar şi impact concret pe care ar putea să-l creeze. Acesta consideră că astfel se cultivă relaţiile extreme în societate. Aceste acţiuni vin să orienteze opinia publică pe nişte probleme care nu sunt caracteristice pentru societăţile noastre.

„Există persoane care au o orientare sexuală diferită decât cele heterosexuale şi aceste persoane au dreptul la autodeterminare. În momentul când aceste persoane ies în spaţiul public şi vorbesc despre încălcarea mai multor drepturi acestea sunt de fapt nişte valori europene democratice şi nu pot fi constrânse prin nişte încercări”, a mai specificat directorul CReDO.

Sergiu Ostaf a subliniat că problema minorităţilor sexuale este o problemă sensibilă pentru că afectează viaţa privată a oamenilor. La rândul său, persoanele care promovează idei conservative împotriva acestor persoane sunt deseori certate cu legea şi vor să creeze o platformă de ascensiune în societate şi proiectează lipsa de informaţie şi educaţie vizavi de aceste subiecte.

  • sergiu ostaf despre interesele persoanelor publice.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.