Sergiu Cioclea califică drept glumă declarațiile lui Andrian Candu

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, califică drept „o glumă, care probabil s-a vrut măgulitoare” declarația președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a spus că îl pregătește pentru altă funcție sau altă poziție, în țară sau în afară, transmite IPN.

„Prin actul depunerii mandatului, mi-am exprimat dorința reluării vieții personale și continuării unei cariere profesionale independente de sfera publică sau politică din Republica Moldova”, a spus Sergiu Cioclea, citat într-o declarație a BNM.

În ședința de vineri, 23 noiembrie, a Parlamentului, în contextul examinării proiectului de hotărâre privind demisia guvernatorului, Adrian Candu a spus că „luând în considerare că domnul Cioclea este un foarte bun specialist și a revenit în țară, de fapt, să ajute Republica Moldova, vreau să vă spun că noi îl pregătim pentru altă funcție sau altă poziție... În țară sau în afară”. Comentariul lui Adrian Candu a venit în contextul adresării deputatului liberal Valerian Bejan, care a întrebat de ce nu au fost întreprinse măsuri pentru a-l convinge pe Sergiu Cioclea să rămână în funcție, dacă tot este apreciat cu un specialist calificat.

La începutul săptămânii curente, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și-a anunțat demisia, din data de 30 noiembrie. Potrivit lui Sergiu Cioclea, la baza deciziei sale au stat motive personale. „Pentru mine, funcția de guvernator nu a fost una în sine. Mi-am fixat drept scop să lucrez la Banca Națională atât timp cât e necesar pentru consolidarea sistemului bancar și pentru a scoate sistemul financiar din criză”, a declarat Sergiu Cioclea într-un briefing de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.