Serafim Urechean: Cele mai multe încălcări au fost depistate la Ministerul Transporturilor

Cele mai multe încălcări care s-au soldat cu prejudicii enorme pentru stat au fost depistate de către Curtea de Conturi la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Constatarea a fost făcută de către preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Urechean, din suma totală de 824 de mln de lei care figurează în cazul încălcării legislaţiei de către instituţiile bugetare, depistate de către Curtea de Conturi în acest an, 775 de mln revin Ministerului Transporturilor. „În subdiviziunile instituţiei se produc încălcări grave, bunurile nu sunt înscrise în evidenţa contabilă, nu există transparenţă în organizarea licitaţiilor, au fost depistate bunuri lăsate de izbelişte timp de 24 de ani”, a spus preşedintele Curţii de Conturi.

Urechean a mai spus că în cadrul structurilor Ministerului Transporturilor au fost descoperite şi cazuri de delapidare a banilor publici. „La drumurile renovate este utilizată adesea bordura din metal, care este produsă în Republica Moldova şi costă 350 de lei pentru un metru. Iar în registrele contabile preţul bordurii ajunge la o mie de lei, de trei ori mai scump”, a argumentat preşedintele Curţii de Conturi.

Serafim Urechean şi-a exprimat indignarea că dosarele intentate de către Procuratură în urma verificărilor Curţii de Conturi „sunt îngropate de judecată”. „Noi depistăm încălcări deosebit de grave, care aduc prejudicii bugetului de milioane de lei. Dar judecata în cele din urmă fie că-i achită pe aceşti funcţionari, fie că clasează dosarele”, a declarat Urechean. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.