Șeful statului și premierul, în vizită oficială în Turcia

Premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon întreprind o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Agenda de lucru include întrevederi cu președintele turc, cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, precum și întrevederi bilaterale ale miniștrilor, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, șeful statului menționează că va prezida prima ședință a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt, după care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în domenii. Printre acestea se numără conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere; transportul internațional combinat de mărfuri; cooperarea în domeniul științei și tehnologiei etc.

„Republica Turcia este partenerul nostru strategic. Vizita oficială în această țară ne oferă posibilitatea să extindem, aprofundăm și consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare”, menționează Igor Dodon.

Din componența delegației Republicii Moldova fac parte și vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, miniștri și alți demnitari de stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.