Șeful Direcției juridice a Parlamentului, arestat pentru 30 de zile

Șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, învinuit de trădare de patrie, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Încheierea a fost pronunțată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că pronunțarea încheierii a avut loc în lipsa învinuitului (reținut), care a invocat motive de sănătate.

În cazul celui de-al doilea învinuit, judecătorul de instrucție urmează să se pronunțe pe marginea solicitării de arest pe parcursul zilei de astăzi.

Miercuri, procurorii PCCOCS au anunțat reținerea a doi funcționari din Secretariatul Parlamentului și din Poliția de Frontieră, bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău. Deși nu s-au dat nume, s-a aflat că este vizat și șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă. Potrivit oamenilor legii, faptele au avut loc începând cu anul 2023. După reținerea celor doi, Parlamentul a anunțat suspendarea din funcție a funcționarului din cadrul Secretariatului Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.