Șeful DGLCA: Continuă salubrizarea spațiilor publice din Chișinău

În municipiul Chișinău au fost demolate gardurile și dispozitivele anti-parching improvizate sau neautorizate pe terenurile publice. Au fost evacuate inclusiv elementele din metal uzate de pe terenurile de joacă din curțile blocurilor locative. Acțiunile fac parte din campania de salubrizare, la care zilnic participă sute de voluntari, angajați ai preturilor și serviciilor municipale de profil, transmite IPN.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, menționează că zilnic pentru salubrizarea manuală a spațiilor publice sunt antrenați circa 400 de lucrători. Pentru evacuarea deșeurilor vegetale sunt puse la dispoziție de la 7 până la 35 de mijloace de transport. De asemenea, sunt evacuate deșeuri din construcție, frunziș și ramuri uscate. Săptămâna trecută au fost efectuate 219 de curse de evacuare a deșeurilor.

Concomitent,  a fost efectuată și salubrizarea mecanizată a arterelor principale și secundare, precum și a trotuarelor cu ajutorul utilajelor „Hako” și aspiratoarelor atașabile la tractoare. În aceste lucrări zilnic au fost antrenate câte 20 de unități, iar în zilele de duminică – câte 10. Totodată, întreprinderile municipale pentru servicii locative de sector au efectuat săptămâna trecută spălarea trotuarelor și stațiilor de așteptare a transportului public din gestiunea acestora.

Angajații Preturii sectorului Botanica au fost implicați în activități de salubrizare pe perimetrul străzii Ioan Vodă Viteazul. Angajații Preturii sectorului Centru și peste 150 de voluntari ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, de la Liceul Teoretic „Academia Copiilor” și Centrul de plasament „Regina Pacis” din sectorul Centru au participat la campania de salubrizare din parcul Valea Trandafirilor. La fel, s-a reușit colectarea responsabilă și organizată a deșeurilor în zona rezervației naturale din adiacentul străzilor Nicolae Testemițanu, 29/2 și Tudor Strișcă.

Elevii Centrului de Excelență în Industria Ușoară, angajații Preturii sectorului Buiucani și întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verziˮ au realizat o nouă acțiune comună de salubrizare cu sloganul: „Noi suntem pentru o pădure curată”, Aceștia au curățat o zonă din Pădurea-parc „Butoiaș” din perimetrul străzilor Nicolae Costin, strada Paris și strada Onisifor Ghibu. Acțiuni de curățenie au avut loc și în parcul „Dumitru Râșcanu”, perimetru străzii Vadul lui Vodă – strada Mihail Sadoveanu.

La activitatea de salubrizare au participat mai mulți voluntari din cluburile sportive „Kombat” și „FightClub Garuda”, susținuți de părinți.

Campania de salubrizare se va dura până pe 3 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.