Şeful Delegaţiei UE la Chişinău este acuzat că spune minciuni

Membrii Congresului Civic îl acuză pe şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, că spune minciuni. Reacţia vine după un comunicat de presă remis de către Delegaţia UE, în care Congresul Civic este învinuit de calomnie. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Igor Căldare, membru al Congresului Civic, susţine că declaraţiile anterioare, precum că Delegaţia UE la Chişinău ar ascunde fraudarea fondurilor europene pentru Moldova, sunt veridice şi pot fi demonstrate prin acte. El este convins că cel mai mult în Moldova se fură banii europeni care ajung sub formă de granturi.

„Noi nu l-am acuzat pe Dirk Schuebel de corupţie, ci doar că ar acoperi aceste acte. Dar în comunicatul de presă remis de către Delegaţia UE se spune că ar putea să ne acţioneze în judecată pentru calomnie. Dirk Schuebel are un comportament nediplomatic. În loc să se prezinte în faţa presei, cu acte care demonstrează spusele sale, el transmite comunicate oficiale cu date contradictorii şi cu declaraţii calomnioase”, a subliniat Igor Căldare.

Vladimir Volcov, directorul unei întreprinderi care a avut un contract finanţat de UE, a comunicat jurnaliştilor că el i-a scris  personal lui Dirk Schuebel şi l-a informat despre încălcările din proiectul pe care îl implementa, dar nu a fost auzit de oficial.

Ruslan Popa, Membru al Congresului Civic, a recomandat oficialului european să-i asculte, să organizeze o comisie specială care să investigheze cum s-au cheltuit banii din proiectele finanţate de europeni.

Jurnalistul Pavel Gavrilov, membru al Congresului Civic, a remarcat că el şi colegii săi nu au nimic împotriva UE sau a Delegaţiei UE la Chişinău. Scopul declaraţiilor făcute anterior este de a curma fărădelegile din ţară şi furtul banilor europeni.

Membrii Congresului Civic au mai spus că şi ei îşi rezervă dreptul de a-l acţiona pe Dirk Schuebel în judecată pentru calomnie. Informaţiile despre fraudarea fondurilor europene au fost transmise către o organizaţie internaţională care luptă contra corupţiei în UE.

  • pavel gavrilov despre declaratiile delegatiei ue.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.