Șefa statului a discutat la München cu secretarul de stat al SUA

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care participă la Conferința de Securitate de la München, a discutat cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony J. Blinken. Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat mai multe subiecte importante, printre care și provocările de securitate, transmite IPN.

„Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi și întreaga regiune dar și despre eforturile depuse de către autoritățile de la Chișinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei și asigurarea securității cetățenilor noștri”, a declarat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă al Președinției.

Totodată, șefa statului a exprimat mulțumiri Statelor Unite pentru asistența cuprinzătoare pe care o primește Republica Moldova. „Suntem recunoscători poporului american pentru contribuția consecventă la dezvoltarea democrației, a instituțiilor publice și pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienți economic și energetic, dar și mai performanți în domeniul securității”, a spus președinta.

Maia Sandu participă la Conferința de Securitate de la München în perioada 17-19 februarie. Evenimentul întrunește peste 45 de șefi de state și de guverne din toată lumea, precum și peste 70 de miniștri. În Germania șefa statului are planificate întrevederi cu lideri de state și guverne, înalți oficiali europeni, dar și cu șefi de organizații internaționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.