Şefa Direcţiei cultură vine cu precizări: Niciodată nu am discriminat pe nimeni

Şefa Direcţiei cultură a municipiului Chişinău, Lucia Culev, vine cu precizări în legătură cu declaraţia sa cu privire la sărbătorirea Crăciunului pe stil vechi, pe data de 7 ianuarie, menţionând că mesajul său a fost interpretat greşit. „Niciodată nu am discriminat pe nimeni pentru că are un alt mod sau o altă dată de sărbătorire, sau chiar şi o altă credinţă. Consider alte interpretări ale declaraţiilor făcute de către mine anterior la această temă drept eronate şi rău intenţionate”, a declarat şefa direcţiei pentru IPN.

„Am avut în vedere că o primărie nu poate avea un proram dublu de sărbătorire. Sărbătorile de iarnă au început pe data de 1 decembrie şi s-au încheiat pe 1 ianuarie, iar celelalte sărbători pe care le mai avem după, nu le mai putem repeta. Am vrut să spun că o primărie nu poate avea un alt program decât cel oficial al statului Republica Moldova şi al oraşului Chişinău”, a declarat şefa direcţiei cultură.

Lucia Culev a menţionat că atunci când a utilizat expresia „nu suntem sectă” s-a referit la faptul că o primărie nu se poate comporta ca o instituţie privată, dar în niciun caz că ar fi sectanţi cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. „Nu am acuzat pe nimeni şi nu am numit pe nimeni sectant, nu a existat şi nu există o asemenea declaraţie de a mea, vreau să se înţeleagă foarte clar. Ceea ce mi s-a atribuit ulterior este doar o deducere subiectivă şi rău intenţionată a celor ce au formulat-o sau au preluat-o. Niciodată nu am discriminat pe nimeni pentru că are un alt mod sau o altă dată de sărbătorire, sau chiar şi o altă credinţă”, a precizat Lucia Culev.

Şefa direcţiei a mai spus că Primăria are o mulţime de programe prin care a susţinut bisericile din capitală şi a contribuit cu investiţii capitale mai mult în biserici decât în instituţiile de cultură. „Există foarte multe fapte care arată că noi nu avem o atitudine aparte faţă de nimeni şi toţi oamenii au fost ascultaţi”, a notat Lucia Culev.

Precizările respective vin pe fundalul unor reacţii pe care Lucia Culev le consideră eronate şi rău intenţionate, apărute în urma unor declaraţii făcute anterior pentru IPN, potrivit cărora, pe 7 şi 8 ianuarie, Primăria capitalei nu organizează programe cultural-artistice speciale în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.