Ședința de judecată în al doilea dosar al lui Vlad Filat, amânată

Ședința de judecată în cel de-al doilea dosar de învinuire a ex-premierului Vlad Filat, care urma să aibă loc joi, 2 mai, a fost amânată. Instanța de judecată a informat avocații fostului premier că va reveni pentru a stabili data noii ședințe de judecată și că acesta nu va fi escortat la sediul instanței de judecată pe 2 mai.

Solicitat de IPN, avocatul Victor Munteanu a declarat că recursul apărării în privința încheierii cu privire la respingerea sesizării Curții Constituționale încă nu a fost examinat de către Curtea de Apel Chișinău și, respectiv, dosarul nu s-a întors la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Recursul a fost depus în instanța de apel, după ce instanța de fond a respins, acum două săptămâni, solicitarea avocaților, care au ridicat excepția de neconstituționalitate a mai multor prevederi din Codul de Procedură Penală.

În cel de-al doilea dosar, Vlad Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat. Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.